Τρίκαλα

 • Τα Τρίκαλα συνοπτικά
  Η πόλη των Τρικάλων είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, με πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων και βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της Θεσσαλικής πεδιάδας.
  Με τους μεγάλους και ευθείς δρόμους, τις όμορφες πλατείες, τα άλση που περιβάλλουν την πόλη και τον παραπόταμο του Πηνειού, Ληθαίο, που διασχίζει την πόλη, τα Τρίκαλα αποκτούν ξεχωριστή ομορφιά και γραφικότητα.

 • Βαρούσι
  Το Βαρούσι βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά της πόλης και εκτείνεται στις νότιες και μεσημβρινές κατωφέρειες δύο λόφων, του Φρουρίου και του Προφήτη Ηλία.
  Όλες οι οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές στη νεώτερη ιστορική πορεία των Τρικάλων έβαλαν τη σφραγίδα τους πρώτα και κύρια στο Βαρούσι.

 • Ασκληπιείο Τρικάλων
  Αρχαιολογικός χώρος, περιφραγμένος και επισκέψιμος. Τα αποκαλυφθέντα λείψανα ήλθαν στο φως με σωστικές ανασκαφές που διεξήχθησαν σταδιακά στο διάστημα από το 1902 έως το 1992, σε όμορα ιδιωτικά οικόπεδα.

 • Το φρούριο των Τρικάλων
  Στα βόρεια της πόλης των Τρικάλων και πάνω στον ακρότατο λόφο του ορεινού βραχίονα των Αντιχασίων δεσπόζει με τον επιβλητικό του όγκο, βουβό και αγέρωχο, το μεσαιωνικό φρούριο της πόλης. Πρέπει να πρωτοκτίστηκε στην κλασική εποχή, αλλά υπέστη πολλές καταστροφές. Έτσι ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (6ος αιώνας) προέβη στη ριζική ανακαίνιση του κάνοντάς το ισχυρότατο.